Home - Doe mee - Campagnes - Wereldvrouwen

KOM IN ACTIE VOOR VROUWENRECHTEN

Gelijke rechten voor vrouwen en meisjes zijn nog lang niet vanzelfsprekend. Miljoenen van hen worden achtergesteld of worden onderdrukt, simpelweg omdat ze vrouw zijn. Niet zo gek dat we overal ter wereld protesten zoals de Women’s March zien ontstaan.

ActionAid ontwikkelt momenteel een vrouwenrechtencampagne. Wil jij meedenken hierover, of je inzetten door middel van acties? Schrijf je dan in als campaigner. Je ontvangt dan nieuws over vrouwenrechten, uitnodigingen voor stunts & evenementen en updates over online acties. Wij moedigen iedereen en alle genders aan om deel te nemen, dus kom in actie!

Kom in actie voor vrouwenrechten

 • We sturen je max. 2 keer per maand een berichtje. Je ontvangt geen post of e-mails van derden, zie ons privacybeleid.

Lees meer over vrouwenrechten

Klik hier

Een greep uit onze successen

 • Winstgevende ondernemingen

  Wereldwijd hebben we tienduizenden vrouwen geholpen om op te komen voor hun rechten, zich te organiseren in coöperaties en eigen ondernemingen op te zetten. Bijvoorbeeld in Rwanda, waar 66 vrouwen uit Gitesi een voorschool realiseerden voor hun kinderen en een winstgevende agrarische onderneming op poten zetten.

 • +17% meisjes naar school

  Dankzij een speciaal Girls Clubs programma van ActionAid tegen geweld in en rondom scholen, gingen in Kenia, Mozambique en Ghana tot wel 17% meer meisjes naar school.

 • Ondersteuning voedselzekerheid

  In Malawi droeg ActionAid bij aan de oprichting en activiteiten van de Coalition of Women Farmers, die inmiddels is uitgegroeid naar 60.000 leden en erkenning kreeg van UNESCO.

 • Vermindering onbetaalde zorgtaken

  Ons rapport 'Making Care Visible' bracht de verborgen kosten van onbetaalde zorgtaken van vrouwen aan het licht. De VN greep het rapport aan om te bespreken welke stappen nodig zijn om de positie van vrouwen te versterken.

 • Radioshow in Liberia

  In Liberia lanceerde onze lokale partnerorganisatie Women Speak een talkshow over vrouwenrechten. De show werd zo populair dat ze nu gratis zendtijd krijgen.

 • App voor meer veiligheid

  ActionAid ontwikkelde een app voor smartphones waarop vrouwen onveilige plekken kunnen markeren, zodat autoriteiten weten waar verbetering nodig is. De app werd o.a. gelanceerd in Brazilië, Vietnam, Myanmar en Kenia.

 • Actie tegen meisjesbesnijdenis

  Sinds 2013 hebben we meer dan 600.000 vrouwen gemobiliseerd om actie te voeren tegen meisjesbesnijdenis en andere schadelijke traditionele gebruiken.

Sluit je aan bij de beweging

Draag je betrokkenheid uit met deze Wereldvrouw-tas. Bij een donatie van minimaal 10 euro krijg je ‘m cadeau! En met de opbrengst help je bovendien vrouwen overal ter wereld om op te komen voor hun rechten.

Liever persoonlijk contact?

Als Vrouwenrechten Campaigner bij ActionAid zet Rachel zich in voor vrouwenrechten wereldwijd. Samen met andere campagnevoerders en partnerorganisaties, mobiliseert ze burgers en politiek om de positie van vrouwen te verbeteren. Rachel is een ervaren campaigner voor een eerlijke en duurzame wereld, die veel heeft samengewerkt met jongeren, LHBT, vrouwen en migranten bewegingen, in zowel binnen- als buitenland.

Neem contact op met Rachel

Vrouwenrechten Campaigner

020-5206210

Rachel.Walker@actionaid.org