Home - Doe mee - Campagnes - Wereldvrouwen

STEUN DE WERELDVROUW

Gelijke rechten voor vrouwen en meisjes zijn nog lang niet vanzelfsprekend. Miljoenen van hen worden achtergesteld of krijgen te maken met geweld, simpelweg omdat ze vrouw zijn. Niet zo gek dat we overal ter wereld protesten zoals de Women’s March zien ontstaan.

Aanpakker >

Luijah: Leider bij noodacties in Kenia

Luijah uit Kenia coördineert ActionAid’s Food for Assets-programma, dat ongeveer 1800 gezinnen hielp tijdens de aanhoudende droogte in Oost-Afrika. “Het voelt goed om coördinator in mijn gemeenschap te zijn!” zegt Luijah. “Ik zie veel positieve veranderingen. Door dit programma krijgen vrouwen meer aanzien binnen hun gezin en de gemeenschap. Zij beslissen nu over het voedsel. Ze voelen zich sterker en beter in staat om voor hun gezin te zorgen. Voor kinderen betekent dit meer stabiliteit en onderwijs.”

Steun vrouwen zoals Luijah

Actievoerder >

Ninive: Activist voor veilige steden in Brazilië

Ninive (22) woont in de sloppenwijk Heliópolis in São Paulo, Brazilië. Met behulp van ActionAid voerde ze samen met andere vrouwen actie voor straatverlichting. Nu is de wijk, als eerste van de stad, geheel verlicht en voelen de vrouwen zich veel veiliger. Ze kunnen ze met een gerust hart naar werk of school gaan!

Steun vrouwen zoals Ninive

Leider >

Shilpy: Powervrouw in de kledingindustrie van Bangladesh

Shilpy werkt al sinds haar twaalfde in de kledingindustrie in Bangladesh. In de fabriek werkte ze onder barre omstandigheden, maar dankzij een training in één van ActionAid’s Rights Cafés groeide ze uit tot leider van de vrouwen in de fabriek. Als leider maakt Shilpy haar vrouwelijke collega’s bewust van hun rechten en motiveert ze hen om deel te nemen aan vreedzame protestacties. Samen pakken ze onrecht aan!

Steun vrouwen zoals Shilpy

Ondernemer >

Gete: Ondernemer in Ethiopië

Gete Haile is voorzitter van een spaar- en leencoöperatie in Ethiopië. Na deelname aan een training van ActionAid en het ontvangen van een kleine lening, kocht ze twee koeien. Inmiddels is deze investering uitgegroeid tot een bloeiende onderneming. Gete heeft nu zes koeien die samen 35 liter per dag produceren.  Slim sparen en investeren heeft ervoor gezorgd dat ze nu haar 12 kinderen naar school kan sturen én de coöperatie in stand kan houden!

Steun vrouwen zoals Gete

Dit doet ActionAid

ActionAid helpt vrouwen in meer dan 45 landen om op te komen voor hun rechten. Niet alleen omdat dat hun basisrecht is als mens, maar ook omdat er een sterk verband is tussen armoede en ongelijkheid en de uitsluiting van vrouwen. Door te focussen op vrouwen, kunnen we de meeste impact maken als het gaat om een eerlijker wereld met gelijke kansen voor iedereen. Sluit je aan bij meer dan 300.000 anderen!

Sluit je aan bij de beweging

Word donateur en krijg deze tas cadeau! Met de opbrengst help je vrouwen overal ter wereld om op te komen voor hun rechten.