Home - Actueel - Ongelijkheid - Zo maakt u nalaten (aan een goed doel) bespreekbaar met erfgenamen

Zo maakt u nalaten (aan een goed doel) bespreekbaar met erfgenamen

Overweegt u na te laten aan een goed doel? Dan kan het verstandig zijn om uw naasten hier bij leven alvast in mee te nemen, zodat zij na uw overlijden niet voor verrassingen komen te staan. Een paar concrete tips om de wensen omtrent uw nalatenschap bespreekbaar te maken met de mogelijke erfgenamen.
Maak nalaten bespreekbaar
© Logan Weaver

Zoek een passend moment

Een erfenis is geen luchtig onderwerp, dus kies een goed moment om met uw naasten in gesprek te gaan over uw beweegredenen om na te laten aan een goed doel. Bijvoorbeeld tijdens een stevige wandeling, aan de keukentafel of in de auto. De juiste omstandigheden zullen bijdragen aan beter gesprek.

Licht uw overwegingen toe

Neem uw naasten mee in al uw overwegingen om na te laten aan een goed doel. Maak het gesprek interactief en vraag wat de ander van uw overwegingen vindt. Schroom niet om eerlijk en transparant te zijn in dit gesprek, zodat uw erfgenamen weten waar ze aan toe zijn na overlijden. Mogelijk zal het niet als een verrassing komen, als uw naasten al weten dat u een bepaald goed doel een warm hart toedraagt.

Geef goede informatie

Op moment dat u het gesprek aangaat met naasten, heeft u zich mogelijk al ingelezen of u bent van plan dit te gaan doen. Leg goed uit aan uw naasten wat de consequenties zijn van het eventuele nalaten aan een goed doel. Via deze link kunt u de gratis brochure over nalaten aanvragen, zodat u deze zelf kunt nalezen en met mogelijke erfgenamen kunt delen. Op deze pagina leest u meer over nalaten aan een goed doel.

Persoonlijk adviesgesprek bij ActionAid

Is ActionAid een van de goede doelen die u overweegt als bestemming? Maar zitten u en/of uw naasten nog steeds vol met vragen? U kunt altijd een afspraak maken voor een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze medewerkers. Zij leggen u graag uit wat er allemaal bij komt kijken en hoe donaties precies besteed worden. Klik hier om een afspraak te maken.

Alleen met uw steun kunnen we bijdragen aan een gelijkwaardige toekomst voor iedereen.