Home - Actueel - Ongelijkheid - Goedkeuring voor nieuw programmavoorstel

Goedkeuring voor nieuw programmavoorstel

Het Ministerie gaat niet alleen akkoord met het nieuwe programma van ActionAid, maar geeft ook extra geld. Dit biedt meer mogelijkheden voor verbetering.
 
ActionAid overhandigden in maart vorig jaar 8000 handtekeningen voor gelijke rechten voor Afrikaanse boerinnen aan Minister Ploumen.

Fantastisch nieuws dat het 5-jaren programmavoorstel van ActionAid en haar FGG Alliantiegenoten is goedgekeurd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Dit is in de eerste plaats goed nieuws voor onze zuidelijke partners en de doelgroepen in ontwikkelingslanden. Ons voorstel is met de hoogste score beloond, dus we kunnen onze ambities uitbreiden: beter toezicht op bedrijven, handel, investeringen en financiële processen, zodat de rechten van gewone mensen niet langer worden geschonden. En vooral: kijken naar alternatieve oplossingen die rechtvaardiger en duurzamer zijn. Er is natuurlijk nooit genoeg geld voor zulke ambities!

Helaas zijn er ook organisaties die niet of minder bedeeld zijn door het Ministerie. Zij moeten hun ambities misschien naar beneden bijstellen. Dat is een slechte zaak voor het maatschappelijk middenveld. Ik wens die organisaties en hun partners in ontwikkelingslanden veel sterkte met het werven van alternatieve fondsen.

Wil je ook helpen?

Ja, ik doe mee