Home - Actueel - Vrouwenrechten - Geweldslachtoffers beginnen nieuw leven als ondernemer

Geweldslachtoffers beginnen nieuw leven als ondernemer

Ze lachen weer, de 15 voormalige geweldslachtoffers uit het ‘Blijf van mijn lijf-huis’ in Palissa, Oeganda. Ze hebben net een vijfdaagse, interactieve ActionAid-training achter de rug in managementvaardigheden, financiën en communicatievaardigheden.

De vrouwen ontvangen ook een startkapitaal en opslagdozen voor hun lokale spaar- en leencoöperatie. Elk van de vrouwen zette een actieplan op met duidelijk data waarop de vooruitgang zal worden gecheckt van hun onderneming.

De vrouwen dansten en zongen terwijl ze zich opmaakten voor hun nieuwe rol als ondernemers in Palissa. Ze verklaarden erg dankbaar te zijn voor ActionAid’s training, die hen in staat stelt om hun leven weer op te bouwen.

Lees hier hoe wij vrouwen tegen geweld beschermen

Klik hier