Home - Actueel - Ongelijkheid - People’s Power vs. Rising Inequality

People’s Power vs. Rising Inequality

De ongelijkheid in de wereld neemt toe en vrouwen zijn hiervan de grootste verliezers. We weten dat 8 mannen net zoveel bezitten als de armste helft van de wereld. Toch is dit niet het volledige verhaal, vrouwen uit gemeenschappen rond de wereld komen samen om zich te verzetten tegen deze ongelijke machtsbalans. En dit doen zij niet alleen. De afgelopen maanden zagen we de opkomst van een globale beweging tegen ongelijkheid en een beweging van mensen die zich verzetten tegen de status quo en de concentratie van macht in de handen van de zeer rijken.

Er hangt een verandering in de lucht. Maar voor echte, structurele verandering moeten er grote stappen worden gezet. De veroorzakers van de financiële crisis in 2008 zijn nauwelijks aangepakt. Daarbij wijst onderzoek door de OESO uit dat inkomensongelijkheid binnen en tussen landen al een halve eeuw niet zo hoog is geweest. Het is zelfs zo slecht gesteld met de economische ongelijkheid en met dit tempo aan veranderingen: dat het nog 170 jaar zal duren voordat vrouwen hetzelfde betaald worden als mannen voor gelijk werk.

Dit rapport van ActionAid stelt ons voor aan een aantal van de vrouwen die deel uitmaken van deze beweging. Ook gaat het in op ActionAid ’s aanpak van ongelijkheid.