Home - Actueel - Belastingontwijking - Succes voor de TaxJustice for Women’s Rights campagne!

Succes voor de TaxJustice for Women’s Rights campagne!

Eind maart zetten wij de schijnwerpers op het belang van eerlijke belastingen voor het welzijn van vrouwen wereldwijd. Samen met actievoerders uit meer dan 35 landen riepen wij regeringen op om vrouwenrechten te beschermen door actie te nemen voor eerlijke belastingen. Wij seinden de Nederlandse delegatie in die aanwezig was in New York bij de VN conferentie van de Commissie voor de Status van de Vrouw in New York. Dit wierp zijn vruchten af.
Afrikaanse vrouw met de poster belasting betaalt voor de gezondheidszorg Tax pays for hospitals

Dankzij de gezamenlijke lobby-acties, staat er nu een cruciale beleidsrichtlijn op het gebied van belastingen die rekening houdt met vrouwenrechten zwart op wit in de eindtekst van de conferentie. Dit lijkt een papieren exercitie, maar is een eerste vereiste om daadwerkelijk betere publieke voorzieningen voor vrouwen en kinderen te realiseren. Voorzieningen zoals veilig openbaar vervoer, goede gezondheidszorg, schoon water, maar ook gelijke economische kansen door bijv. gratis kinderopvang.

Wat doet ActionAid?

ActionAid maakt deel uit van het Tax Justice Netwerk en voert al enige jaren internationale campagnes tegen belastingontwijking en vóor het welzijn van vrouwen wereldwijd. Ook brengt ActionAid met regelmaat onderzoeken en aanbevelingen uit. Deze video legt haarfijn uit waarom eerlijke belastingen zo belangrijk zijn. Kom ook in actie voor eerlijke belastingen en schrijf je in als campaigner!

Meer weten over belastingontwijking?

Lees meer