Home - Actueel - Belastingontwijking - Pop-up Belastingparadijs in Den Haag

Pop-up Belastingparadijs in Den Haag

Op de eennalaatste dag van de parlementaire mini-enquête organiseerden we samen met Tax Justice en FMS een pop-up belastingparadijs op het Plein in Den Haag tegenover de Tweede Kamer. Verschillende kamerleden kwamen langs en steunen onze oproep voor eerlijke belastingen en een einde aan Nederland belastingparadijs. Extra mooi was dat het pop-up belastingparadijs ook terug was de vinden in het Financiele Dagblad de volgende dag.

Ontwikkelingslanden lopen jaarlijks zo’n 200 miljard dollar mis doordat multinationals belasting ontwijken, onder andere via Nederland. ActionAid blijft zich dan ook sterk maken voor eerlijke belastingen; zo’n belangrijke bouwsteen van de samenleving is ook essentieel voor duurzame ontwikkeling en de aanpak van armoede en ongelijkheid! Hieronder een kleine impressie van deze geslaagde actie:

Pop-up belastingparadijs in Den Haag
PvdA-kamerlid Kirsten van den Hul bezoekt het belastingparadijs.
Pop-up Belastingparadijs in Den Haag Ook SP-kamerlid Sadet Karabulut steunt onze actie van harte.
Pop-up Belastingparadijs in Den Haag
Pop-up Belastingparadijs

Wil je meehelpen? Schrijf je dan in als campaigner en steun onze campagnes met (online) acties & tijdens events zoals deze. Belastingontwijking: wel legaal, niet normaal!

Meer weten over belastingontwijking en de oplossingen?

Ontdek meer >>