Home - Actueel - Duurzame aarde - Mijnbouw - ActionAid start samenwerking met Wildlands

ActionAid start samenwerking met Wildlands

Vandaag opent een nieuwe attractie in Wildlands Adventure Zoo Emmen: Tweestryd, waarin twee karretjes in een oude mijn tegen elkaar racen voor het goede doel. In beide gevallen is dit ActionAid! Kies je voor het blauwe karretje, dan steun je ons werk voor eerlijke mijnbouw. Wint het rode karretje, dan haal je geld op voor onze duurzame landbouwprojecten.
 

Een mijn met een missie

De nieuwe attractie ligt in Serenga, de wereld van de hete droogte. Deze wereld staat in het teken van zorgen voor de natuur. Het verhaal van de nieuwe attractie gaat over een mijn die ruim veertig jaar geleden werd gesloten. Dit nadat lokale natuuractivisten inzagen dat de mijnbouw voor totale vernietiging van de natuur zorgde en het welzijn van de mensen ernstig in gevaar bracht.

Want mijnbouw gaat vaak gepaard met vervuiling van land, water en lucht en in beslagneming van (boeren)land. En in plaats van dat dit de lokale bevolking nog iets oplevert, zijn het vaak de (internationale) mijnbouwbedrijven die goed aan de grondstoffen uit Afrika verdienen. ActionAid zet zich samen met lokale omwonenden in voor eerlijke mijnbouw met respect voor mens en milieu. Tegelijkertijd investeren we in duurzame landbouw, zodat boerinnen rond de mijnen hun oogst en inkomen kunnen vergroten.

Om deze video te bekijken moeten de marketing-cookies geaccepteerd zijn.

Cookie-instellingen beheren

Race voor het goede doel

Een leukere manier om ActionAid te steunen bestaat niet! Ga snel naar Wildlands voor een bijzondere ontdekkingstocht door een oude mijn. Met een spectaculaire race op 20 meter hoogte bescherm je mens en milieu óf vergroot je oogsten en inkomens.
Kijk voor meer informatie op Wildlands.nl.