Home - Actueel - Ongelijkheid - Nelson Mandela Lezing: Win kaarten!

Nelson Mandela Lezing: Win kaarten!

Vorig jaar was het 100e geboortejaar van Nelson Mandela. Als slotstuk van die viering wordt op 10 februari de eerste Nelson Mandela Lezing gehouden. De lezing, getiteld “Building a World beyond Them and Us” wordt gegeven door spraakmakende schrijfster en opiniemaker Sisonke Msimang en wordt begeleid door verschillende internationale optredens.

 

Sisonke Msimang: een uitgesproken stem

Wie: Sisonke Msimang, schrijfster & opiniemaker

Wat: Nelson Mandela lezing Building a World beyond Them and Us” 

Wanneer: Zondag 10 februari van 15:30 tot 16:45 uur

Waar: International Theater Amsterdam (voormalige Stadsschouwburg), Leidseplein 26 in Amsterdam.

 
 

De Zuid-Afrikaanse Msimang is een belangrijke stem in het debat over kleur, privilege, uitsluiting en gender in het Zuid-Afrika van tegenwoordig. Haar opiniestukken verschijnen met regelmaat in onder meer The Guardian en The New York Times. Daarnaast is ze ook auteur van het boek Always Another Country, a Memoir about Exile and Home en The Resurrection of Winnie Mandela. Ze is een ervaren spreker die middels pakkende anekdotes een groot verhaal weet te vertellen, zoals bijvoorbeeld in haar TedX Lezingen.

Brug tussen het verleden en de toekomst

De lezing is een initiatief van ZAM Magazine, dat tot 2008 werd uitgegeven door het voormalige NiZA, de voorganger van ActionAid Nederland, en sluit goed aan bij het huidige werk van ActionAid. Samen met jou zetten wij ons ook in 2019 in voor gelijke rechten en kansen, waarbij veel aandacht is voor vrouwenrechten. Het baart ons zorgen dat vrouwen wereldwijd nog altijd op grote schaal worden achtergesteld, terwijl juist zíj een katalysator voor verandering kunnen zijn. Deze lezing biedt een mooie kans om terug te blikken op het verleden en vooruit te kijken naar de toekomst.

Win kaarten

Als bedankje voor je steun aan ActionAid nodigen we jou graag uit om samen met ons de lezing bij te wonen. Daarnaast gaan we graag in gesprek met jou en andere supporters over ons werk en de toekomst. Wil je hier ook bij zijn? Ga dan naar onze Facebookpagina, geef ons een like en beantwoord de prijsvraag. Onder de deelnemers verloten wij 5 x 2 kaarten voor 10 februari. Tot dan!