Home - Actueel - Geen categorie - Jaarverslag 2018

Jaarverslag 2018

2018 was een uitdagend jaar, waarin maatschappelijke organisaties en mensenrechtenactivisten regelmatig werden tegengewerkt. Ook zagen we toenemend geweld tegen vrouwen en natuurrampen, die als gevolg van klimaatverandering steeds vaker voorkomen.

In deze uitdagende context stond ActionAid zij-aan-zij met dappere voorvechters van een eerlijke wereld. Ook keken we naar de gevolgen die Nederlands beleid heeft op de leefomstandigheden elders in de wereld. We hielpen gemeenschappen zich te wapenen tegen extreem weer en kwamen in actie bij rampen. Met onze unieke benadering, waarbij vrouwen de leiding nemen, wonnen we ook dit jaar weer de Spindle Award, een prachtige prijs voor innovatieve projecten binnen de ontwikkelingssamenwerking. Deze en nog veel meer mooie resultaten laten zien dat een eerlijker wereld mogelijk is.

Download hiernaast de pdf of bekijk de samenvatting op actionaid.nl/jaarverslag