Home - Actueel - Geen categorie - Jannelieke Aalstein is onze nieuwe directeur

Jannelieke Aalstein is onze nieuwe directeur

Het bestuur van ActionAid Nederland heeft Jannelieke Aalstein (39) benoemd tot nieuwe directeur. Ze neemt het stokje over van Ruud van den Hurk, die 12 jaar directeur was van ActionAid en per 30 november met pensioen gaat.
Jannelieke Aalstein nieuwe directeur van ActionAid Nederland

Jannelieke Aalstein bouwde als Chief of Staff van burgemeester Aboutaleb en als directeur van Stichting Rotterdam Partners de laatste 10 jaar mee aan de toekomst van Rotterdam. Het samen optrekken vanuit een stevig eigen verhaal dat mensen overtuigt stond daarbij centraal, zodat de kansen in én voor de stad toenamen. Bij ActionAid wil ze daar graag op doorbouwen en nu de positie van vrouwen wereldwijd verbeteren. Vanuit hun eigen kracht en ideeën.

Jannelieke: “Ik vind het geweldig om mij straks als executive director aan ActionAid te mogen verbinden. Uitgaan van de kracht en kunde van mensen en gemeenschappen zelf en díe ondersteunen en versterken vind ik de perfecte, gelijkwaardige manier om samen op te komen voor een eerlijkere wereld. Ik kan niet wachten om mij samen met het team sterk te maken voor vrouwenrechten!”

ActionAid is een internationale vrouwenrechtenorganisatie met kantoren in meer dan 45 landen. Wereldwijd worden miljoenen vrouwen achtergesteld, simpelweg omdat ze vrouw zijn. ActionAid vindt het onacceptabel dat de rechten van de helft van de wereldbevolking systematisch worden ondermijnd. Niet alleen omdat dat hun basisrecht is als mens, maar ook omdat er een sterk verband is tussen armoede en ongelijkheid en de uitsluiting van vrouwen. Op het kantoor in Amsterdam werken 20 medewerkers en een aantal enthousiaste stagiaires en vrijwilligers. Samen maken we een vuist tegen onrecht.