Home - Actueel - Vrouwenrechten - Women’s Rights Challenge levert 30.000 euro op

Women’s Rights Challenge levert 30.000 euro op

De eerste editie van de Women’s Rights Challenge heeft meer dan 30.000 euro opgeleverd. Maar liefst 676 mensen, waaronder 68 teams, kwamen in actie voor vrouwenrechten. Daarmee is de actie een groot succes!

Maandag 4 november gingen we tijdens een livestream in gesprek met deelnemers en ambassadeurs, zoals Marije Boomsma en Milou Deelen. Daarna was het tijd voor het moment suprême: de 35 push-ups, die symbool staan voor de 35 procent van de vrouwen die te maken krijgt met geweld. Bekijk de livestream hier terug.

Sinds 1 oktober hadden deelnemers naar de 35 push-ups toegewerkt aan de hand van een speciaal ontwikkelde push-up calendar. Daarbij werden ze gesponsord door familie en vrienden.

De winnaars

Team ESG Empower deed met 40 collega’s (!) verspreid over 5 locaties mee en haalde maar liefst € 2565,- op. Daarmee zijn zij de winnaar van een trainingsessie van Sport in Business!

Loes Weber haalde in haar eentje maar liefst 895 euro op en was daarmee de winnaar van een personal performance sessie bij Inner Stance.

Gefeliciteerd!

Judith Verkuil stond namens ActionAid aan de wieg van de campagne. “We zijn ontzettend blij met dit prachtige resultaat. Dankzij de hartverwarmede inzet van zoveel mensen kunnen we een vuist maken tegen geweld. Natuurlijk gaan we door, want geweld tegen vrouwen is een groot probleem dat niet zomaar is opgelost. ActionAid zal hier daarom ook komend jaar aandacht voor blijven vragen. En natuurlijk komt er volgend jaar een nieuwe editie van de Women’s Rights Challenge!”