Home - Ambassadeurs

Onze ambassadeurs

Onze ambassadeurs zetten zich met veel enthousiasme in om ons werk voor vrouwenrechten onder de aandacht te brengen. Ze steunen ActionAid op verschillende manieren. Zo vragen ze aandacht voor ons werk en promoten ze onze campagnes.
Onze ambassadeurs zijn:
Geraldine Kemper
Abbey Hoes
Marloes Coenen
Awura Abena
Marije Boomsma
Milou Deelen
Cathelijne Blok
Women’s Rights Challenge
Push-ups
Pushup
Challenge
Vrouwenrechten
Geweld
35

Geraldine Kemper

RTL-Presentatrice Geraldine Kemper is sinds 2019 ambassadeur van ActionAid. In het verleden presenteerde ze verschillende programma’s, waaronder Try Before You DieSpuiten en Slikken, TrippersMisbruiktVerkracht of NietProefkonijnen, 3 op reis en Je Zal Het Maar Zijn. Voor haar werk heeft Geraldine veel gereisd. De verhalen van vrouwen inspireerden haar om ambassadeur van ActionAid te worden.

“Ik heb veel van de wereld gezien en vrouwen uit allerlei landen mogen ontmoeten met zowel mooie, als heftige levensverhalen. Als vrouw realiseer ik me dat we elkaar moeten steunen en dat hun verhalen gedeeld moeten worden. Daarom maak ik me als ambassadeur van ActionAid letterlijk sterk voor vrouwenrechten.”

 

 

© Principles of Light/ActionAid
De volgende ambassadeurs zetten zich in voor ActionAid’s Women’s Rights Challenge:

Abbey Hoes

Abbey Hoes is een Nederlandse actrice en won in 2014 een gouden kalf voor haar rol in Nena. Eerder was ze op het witte doek te zien in Koning van Katoren en Tirza, op TV speelde ze rollen in Van God Los, Feuten en SpangaS. Ze vindt dat mensen hun vrijheid van meningsuiting vaak op een negatieve manier inzetten, bijvoorbeeld door vrouwonvriendelijke uitspraken te doen. De 25-jarige Hoes spreekt zich vaak uit voor gelijke rechten voor mannen en vrouwen en weert zich tegen onnodig bloot in de films waarin ze speelt. Ze vindt het vreselijk dat actrices zo als seksobjecten worden neergezet.

“Ik ben een vrouw dus hoe zou ik níet voor gelijke rechten kunnen zijn? Daarom ben ik ambassadeur van ActionAid’s Women’s Rights Challenge en maak ik me sterk voor vrouwenrechten.”

 

 

© Principles of Light/ActionAid

Marloes Coenen

Marloes Coenen is een voormalig vechtsporter uit het MMA en pakte drie wereldtitels. In 2017 stopte ze met haar vechtsportcarrière. Nu geeft ze mensen MMA-training, het liefst vrouwen. Ze gaf les aan vrouwen uit de crisisopvang en aan vrouwennetwerken. Ook schreef ze het boek Kracht, een persoonlijk verhaal vol ‘levenslessen uit de kooi’: over doorzetten, doelen stellen en de controle krijgen over je eigen bestaan.

“In de kooi heb ik mijn vrijheid ontdekt en dat gun ik iedereen. Het was bevrijdend om te ontdekken dat ik als vrouw het conflict mag opzoeken en niet hoef te voldoen aan het heersende beeld. Ik voel een verantwoordelijkheid om op te komen voor vrouwen die deze vrijheid niet hebben. Daarom ben ik ambassadeur van ActionAid’s Women’s Rights Challenge en maak ik een vuist tegen geweld.”

© Principles of Light/ActionAid

Awura Abena

Awura Abena zet zich fanatiek in voor de emancipatie van vrouwen op de werkvloer. Ze stopte met haar baan als advocate en richtte de Creative Women Collective op. Daarmee leert ze ondernemende vrouwen zakelijke vaardigheden. Haar doel is dat vrouwen zich niet langer laten weerhouden door de traditionele opvattingen van wat het is om vrouw te zijn. Sinds 2018 runt Awura ook de Creative Women Agency, dat andere bedrijven helpt met hun marketing op het gebied van diversiteit door middel van evenementen.

Vanaf 2019 zet Awura zich ook in als ambassadeur van ActionAid.  Zo maakt ze zich letterlijk sterk voor geweld tegen vrouwen. “In het dagelijks leven maak ik me sterk voor de positie van vrouwen op de werkvloer. Maar de positie van vrouwen thuis en op straat is minstens zo belangrijk. Daarom ben ik ambassadeur van ActionAid’s Women’s Rights Challenge en maak ik me sterk voor vrouwenrechten.”

 

© Principles of Light/ActionAid

Marije Boomsma

Marije Boomsma is mediamanager van De Vondelgym en tevens manager van Arie Boomsma. Verder is Marije aangesloten bij TheTittymag, een kunstplatform over feminisme, inclusiviteit en empowerment. 

Als ambassadeur van ActionAid’s Women’s Rights Challenge zet Marije zich in voor de positie van vrouwen wereldwijd. “Het doet me zeer dat zelfs in 2019 de vrouw nog de positie van het zwakke geslacht heeft, en dat hier misbruik van wordt gemaakt. Daarom ben ik ambassadeur van ActionAid’s Women’s Rights Challenge en maak ik me sterk voor vrouwenrechten.”

 

© Principles of Light/ActionAid

Milou Deelen

Milou Deelen vroeg in 2017 op een ludieke en gedurfde manier aandacht voor seksisme binnen studentenverenigingen. Sindsdien maakt ze zich elke dag hard voor haar normen en waarden, én die van de vrouw in het algemeen. Zeggenschap over eigen lichaam is voor haar erg belangrijk. Milou gelooft in de kracht van micro-activisme. Ze probeert anderen bewust te maken door hen op hun gedrag aan te spreken.

Als ambassadeur van de Women’s Rights Challenge van ActionAid maakt Milou zich sterk voor vrouwenrechten wereldwijd. “De strijd voor vrouwenrechten gaat ons allemaal aan, zeker als vrouw. Iedereen die in de positie is zou zich uit moeten spreken tegen geweld. Daarom ben ik ambassadeur van ActionAid’s Women’s Rights Challenge.”

 

© Principles of Light/ActionAid

Cathelijne Blok

Cathelijne Blok is columnist bij Cosmopolitan Magazine en bedenker en uitvoerder van het platform TheTittymag. Het platform biedt ruimte voor kunst, jong talent en open discussie over feminisme en gelijkheid. Daarnaast spreekt Cathelijne op evenementen over feminisme. Haar doel is om feminisme toegankelijk te maken voor iedereen.

Cathelijne is sinds 2019 ambassadeur voor ActionAid’s Women’s Rights Challenge. “Nog altijd is het treurig gesteld met de rechten van de vrouw in deze wereld. Het is zo belangrijk dat we ons samen sterk maken. Daarom ben ik ambassadeur van ActionAid’s Women’s Rights Challenge.”

 

@ Principles of Light/ActionAid

Corona noodoproep

Tijdens de ebolacrisis bood ActionAid noodhulp. Ook nu tijdens de coronacrisis doen we dat.

De coronacrisis treft miljoenen mensen en zorgt nu al voor schrijnende situaties in grote delen van de wereld. Steun voor vrouwen en hun gemeenschappen is hard nodig.

Help mee >>

Pagina aangepast op 26 mei 2020