Home - Actueel - Vrouwenrechten - 190 vrouwen, 190 redenen voor #RatifyILO190

190 vrouwen, 190 redenen voor #RatifyILO190

Tijdens de 16 Days of Activism laat ActionAid 190 vrouwen in hun eigen woorden vertellen wat de implementatie van het VN-verdrag tegen geweld op de werkvloer (de officiële naam is ‘ILO 190’) voor hen zou betekenen. We portretteerden vrouwen van alle leeftijden uit 19 landen. We stellen je hieronder aan een aantal van hen voor!
Vandaag gaan de 16 Days of Activism van start: een wereldwijde campagne waarbij we 16 dagen lang actie voeren tegen geweld tegen vrouwen. Het afgelopen jaar was een historisch jaar voor vrouwenrechten, want op 21 juni werd er een nieuw VN-verdrag aangenomen tegen geweld tegen vrouwen op de werkvloer. Een enorme mijlpaal! Maar we zijn er nog niet. Dit verdrag moet nu geratificeerd én geïmplementeerd worden door de individuele lidstaten. Lees hier waarom dit verdrag zo belangrijk is voor vrouwen wereldwijd.