Home - Actueel - Geen categorie - ActionAid verwelkomt Julia Sánchez als nieuwe secretaris-generaal

ActionAid verwelkomt Julia Sánchez als nieuwe secretaris-generaal

Na een wereldwijd selectieproces heeft het bestuur van de internationale ActionAid federatie aangekondigd dat Julia Sánchez de nieuwe secretaris-generaal van ActionAid International wordt. Julia komt uit Peru en maakt zich al 25 jaar sterk voor gelijkheid en duurzame ontwikkelingssamenwerking in onder andere Zuid-Amerika, Azië en Afrika. ActionAid Nederland heet haar van harte welkom.
Julia Sánchez is de nieuwe secretaris-generaal van ActionAid International
Julia Sánchez is de nieuwe secretaris-generaal van ActionAid International

Tijdens haar carrière heeft Julia laten zien dat ze zich inzet voor de feministische principes en de human rights-based approach.

“Ik kijk ernaar uit om bij ActionAid te gaan werken en om naar het hoofdkantoor in Johannesburg te verhuizen,” vertelt Julia. “Al jaren pleit ik ervoor dat het maatschappelijk middenveld zich focust op het ondersteunen van (lokale) sociale bewegingen. ActionAid is hier een voorloper in en ik ben gemotiveerd om samen met alle medewerkers en bestuursleden vanuit de hele federatie te werken aan een eerlijke wereld met gelijke kansen voor iedereen.”