Home - Actueel - Duurzame aarde - Klimaatverandering - Klimaatmars 2021: Jij loopt toch ook mee?

Klimaatmars 2021: Jij loopt toch ook mee?

Op 6 november wordt in Amsterdam de Klimaatmars georganiseerd. ActionAid loopt mee met een blok voor vrouwenrechten, want vrouwen en meisjes worden disproportioneel hard geraakt door klimaatverandering.
 

De wetenschap is luid en duidelijk: de huidige klimaatcrisis vormt een immense bedreiging voor mensen in het hier en nu. Vaak zijn dat de allerarmsten, waarbij vrouwen en meisjes het hardst worden getroffen en door klimaatverandering worden de bestaande ongelijkheden ook nog eens versterkt. ActionAid zet zich in voor klimaatrechtvaardigheid en gelooft dat vrouwen daarin onderdeel zijn van de oplossing.

Om ons te laten horen voor vrouwenrechten in de klimaatcrisis gaan we zaterdag 6 november de straat op. Jij bent hierbij onmisbaar! Samen bewegen we ons kabinet tot actie. Dus kom naar Amsterdam en loop mee. Meld je hieronder aan om met het vrouwenrechten blok van ActionAid mee te lopen. We zullen de dag van de mars verzamelen en vanaf daar samen lopen voor vrouwenrechten en klimaatrechtvaardigheid.

Protestborden maken

Weet je nou niet welke quote er op je protestbord moet komen, of wil je andere mensen ontmoeten die zich ook inzetten voor het klimaat? Op woensdag 3 november organiseert ActionAid een avond waar je samen met andere klimaatstrijders je protestbord kunt maken. We maken er een inspirerende en gezellige avond van waarin we ons gaan klaarmaken voor de mars op zaterdag! De avond zal in het archief van Atria plaatsvinden en het materiaal voor de protestborden wordt verzorgd. Als je karton over hebt, is het altijd handig om dat mee te nemen!

Samen laten we ons horen voor vrouwenrechten en klimaatrechtvaardigheid, doe mee!

Loop met ons mee met de klimaatmars!

Meld je nu aan

  • Binnenkort krijg je een mailtje met meer informatie over het event. Je ontvangt geen post of e-mails van andere partijen, zie ons privacybeleid.
© Nils Mollema/ActionAid

Doe mee met The 35 Challenge!

 

35%. Dat is het percentage vrouwen dat te maken krijgt met geweld. Wij vinden dat dit overal ter wereld moet stoppen. Jij toch ook? Doe mee aan de challenge en meld je aan! »