Home - Actueel - Duurzame aarde - Klimaatverandering - Klimaatmars 2021: Jij loopt toch ook mee?

Klimaatmars 2021: Jij loopt toch ook mee?

Op 6 november wordt in Amsterdam de Klimaatmars georganiseerd. ActionAid en Atria lopen mee om aandacht te vragen voor gender justice, want vrouwen, meisjes, LHBTIQ+’ers en mensen van kleur worden disproportioneel hard geraakt door de klimaatcrisis. Terwijl deze en andere gemarginaliseerde groepen ook nog eens het minst bijdragen aan klimaatverandering.
 

De wetenschap is luid en duidelijk: bestaande ongelijkheid wordt door de klimaatcrisis alleen maar versterkt. Wij geloven dat de mensen die het hardst worden geraakt onderdeel moeten zijn van de oplossing.

Zaterdag 6 november gaan we samen de straat op om ons te laten horen voor gender- en klimaatrechtvaardigheid. Jij bent hierbij onmisbaar! Samen roepen we het nieuwe kabinet op om in actie te komen. Loop je met ons mee? Meld je hieronder aan. Op de dag van de Mars komen we bij elkaar als gender-justice-blok om samen een vuist te maken voor vrouwen- en LHBTIQ+-rechten binnen de klimaatcrisis.

Wij zetten ons daarbij in voor échte klimaatoplossingen en geen schijnoplossingen zoals met “Net Zero”-doelen (netto nul in plaats van echt nul CO2-uitstoot) vaak het geval is.

Verzamelen

We verzamelen om 12:00 bij de Albert Heijn op de Nieuwezijdse Voorburgwal. Vanaf daar lopen we met een enthousiaste groep vol klimaatstrijders mee met de mars die begint om 13:00 en ongeveer twee uur zal duren. Tot dan!

 

Loop met ons mee met de klimaatmars!

Meld je nu aan

© Nils Mollema/ActionAid