Home - Actueel - Ongelijkheid - Vijf redenen om na te laten aan een goed doel

Vijf redenen om na te laten aan een goed doel

Twijfelt u over de invulling van uw testament of heeft u er zelfs nog nooit over nagedacht? Juist bij leven is het goed om hier al over na te denken, voor een passende invulling van uw nalatenschap. Een goed doel kan een mooie bestemming zijn voor (een deel van) uw erfenis.
Vijf redenen om na te laten aan een goed doel
© Anthony Metcalfe

 

Impact maken na overlijden

Ook na overlijden kunt u (of kunnen uw naasten) een positieve stempel drukken op de wereld. Door na te laten aan een goed doel zorgt u ervoor dat organisaties zoals ActionAid kunnen doortimmeren aan een betere, eerlijkere, veiligere en mooiere wereld.

Controle over nalatenschap

Door van tevoren vast te leggen wat er met uw erfenis gebeurt, behoudt u controle over de toekomst – ook na overlijden. Neemt u het goede doel officieel in uw testament op, dan bent u er zeker van dat het geld ook op die plek terecht komt.

Goede doelen waren bij leven belangrijk

Mogelijk steunt u geregeld een goed doel of misschien zelfs wel meerdere. Als u nalaat aan een goed doel zorgt u ervoor dat ook (een deel van) uw erfenis een betekenisvolle bestemming krijgt. Voor veel mensen is dat de reden om (een deel van) hun erfenis na te laten aan een goed doel waar zij zich thuis bij voelen. Zodat hun idealen eeuwig blijven voortleven.

Vrij van erfbelasting

ActionAid heeft, net als veel andere goede doelen, een ANBI-status. Dat betekent dat ActionAid geen erfbelasting hoeft te betalen over de ontvangen schenkingen. Het voordeel hiervan is dat ActionAid uw schenking volledig kan besteden aan het verbeteren van vrouwenrechten en u zeker bent dat uw geld goed besteed wordt.

Bijdragen aan het verbeteren van de positie van vrouwen wereldwijd

Er zijn diverse goede doelen die zich inzetten voor het verbeteren van de positie van vrouwen wereldwijd. ActionAid is een cruciale speler op dit gebied. Alleen met uw steun kunnen wij strijden voor een duurzame en gendergelijke wereld, in meer dan 45 landen. Daar stellen we alles in het werk om vrouwen en hun gemeenschappen te beschermen.

Laat iedereen een gelijkwaardige toekomst na door een goed doel als ActionAid op te nemen in uw testament. Nalaten aan een goed doel kan op allerlei manieren, zoals door een erfstelling of een legaat.