Home - Actueel - Ongelijkheid - Nalaten aan ActionAid: uw belangrijkste vragen beantwoord

Nalaten aan ActionAid: uw belangrijkste vragen beantwoord

Denkt u erover na om ActionAid in uw testament op te nemen? Hieronder vindt u antwoorden op een aantal belangrijke vragen over nalaten.

We vinden het fijn om u te leren kennen en om u persoonlijk over ons werk te vertellen. Neem daarom gerust contact met ons op voor vragen of advies. We kunnen ook een online afspraak maken of bij u langs komen voor een gesprek. We kijken ernaar uit om u te ontmoeten. U kunt contact opnemen via de telefoon: 020 520 6210, of e-mail: nalaten@actionaid.nl

Veelgestelde vragen over nalaten aan ActionAid

 • Wat kost het opmaken van een testament?

  Eenvoudige testamenten kunt u online, in uw eigen tempo en voor een laag bedrag (vanaf € 250) regelen. U kunt ook contact opnemen met een notaris naar uw keuze. Hij zal dan een offerte voor u opstellen. Omdat de wensen per persoon verschillen en de notaristarieven ook niet allemaal hetzelfde zijn, zijn er grote verschillen in de kosten van een testament. Op bijvoorbeeld www.Nutestament.nl regelt u eenvoudig online, in uw eigen tempo en voor een laag bedrag (vanaf € 250) uw testament.

 • Wie kan ik aanwijzen als executeur?

  De executeur vervult een belangrijke taak; een zorgvuldige en waardige afhandeling van allerlei zaken die u dierbaar zijn. Zoals het organiseren van uw uitvaart, de verkoop van uw huis en de verdeling van dierbare spullen uit uw inboedel. Maar ook wie er later voor eventuele huisdieren zorgt. Vaak is uw executeur iemand die u kent en vertrouwt. Het kan een familielid of vriend zijn, maar ook een notaris die u zelf uitzoekt.

 • Moet ActionAid erfbelasting over mijn erfenis betalen?

  Wij betalen geen belasting over uw erfenis. ActionAid is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en daarom vrijgesteld van erfbelasting. Dit betekent dat wij uw nalatenschap volledig kunnen inzetten voor ons werk.

 • Hoe zal ActionAid mijn gift besteden?

  Als u ActionAid in uw testament opneemt, helpt u meisjes en vrouwen aan gelijke kansen. Dit is een belangrijke manier om armoede te bestrijden. In een gelijkwaardige maatschappij kunnen vrouwen zich ontwikkelen en een eerlijk inkomen verdienen. Dit heeft ook effect op de volgende generatie. Deze vrouwen kunnen hun kinderen een betere toekomst bieden en sturen hun dochters naar school. Zo wordt uw nalatenschap van ouders op kinderen doorgegeven.

 • Hoe kan ik nalaten aan ActionAid?

  U kunt van start met de volgende praktische informatie:

   

  • Op onze website www.actionaid.nl/nalaten kunt u een erfenisdossier downloaden met tips en informatie.
  • Via www.notaris.nl vindt u een notaris bij u in de buurt.
  • Als u naar de notaris gaat, neem dan deze informatie mee:

   

  Stichting ActionAid

  Stadhouderskade 60

  1072 AC Amsterdam

   

  Postbus 10707

  1001 ES

  Amsterdam

   

  KvK 41217595