Home - Actueel - Feministisch leiderschap - Feministisch leiderschap in de pers

Feministisch leiderschap in de pers

Vandaag verschijnt de Prettige Dagen bijlage van het Financieele Dagblad. Daarin hoef je niet ver te bladeren voor een interview met onze eigen Marit Maij. Onze directeur legt uit waarom het hoog tijd is voor een nieuwe manier van leidinggeven en hoe ActionAid dat intern heeft teweeggebracht. Hieronder een kort voorproefje:

“Een inclusieve leider durft zich kwetsbaar op te stellen. Er wordt vaak gedaan of dat niet krachtig is als leider. Ik vind dat kwetsbaar opstellen juist een teken van kracht en lef is.”

Naast het interview met Marit staat er in de bijlage een quote van Tibbe van den Nieuwenhuijzen, voor wie ActionAid een training in Feministisch Leiderschap heeft verzorgd:

“De training feministisch leiderschap gaat uit van gelijkwaardigheid. Een zeer passend onderwerp: de deelnemers hebben tijdens de training geleerd hoe ze vanuit gelijkwaardigheid integer om kunnen gaan met macht. Hoe ze dit kunnen delen en hoe ze met oog voor privileges anderen groot kunnen maken. Een noodzakelijk onderwerp voor de jonge leiders van de toekomst,” aldus Tibbe van den Nieuwenhuijzen, trainer bij Twynstra Gudde.

Leiders van de toekomst

Het is jammer dat het pas door schandalen zoals bij The Voice en DWDD duidelijk wordt dat er verandering nodig is. De oude manier van leiderschap werkt maar voor een zeer beperkt aantal mensen. Daarom is het zo belangrijk om alternatieven te presenteren.

Heb je geen abonnement op het FD? Dan kan je het hele interview met Marit alsnog online lezen. Wil je meer weten over onze trainingen? Klik hier voor meer informatie.

Let’s talk business

Wil je een bredere kijk op modern leiderschap en de transformatie waar we ons als maatschappij momenteel in bevinden? Marit zit samen met Sophie Kwizera, onze beleidsadviseur voor een eerlijke transitie, volgende week donderdagochtend 22 december bij New Business Radio voor hun segment Let’s Talk Business. Je kan live meeluisteren op de website van New Business Radio vanaf 10 uur.

Marit Maij (links) in gesprek met o.a. Enaam Ahmed Ali (rechts) bij een evenement in Pakhuis de Zwijger, 25 november 2022.

Marit Maij (links) in gesprek met o.a. vrouwenvertegenwoordiger bij de VN Enaam Ahmed Ali (rechts) bij een evenement over geweld tegen vrouwen in Pakhuis de Zwijger, 25 november 2022.