Home - Actueel - ActionAid - In memoriam: Sietse Bosgra

In memoriam: Sietse Bosgra

In grote dankbaarheid nemen wij afscheid van Sietse Bosgra, anti-apartheidsactivist en grondlegger van het Komitee Zuidelijk Afrika (KZA). Het KZA ging in 1997 op in het Nederlands Instituut voor Zuidelijk Afrika (NiZa), dat zich in 2012 bij ActionAid voegde.

ActionAid is de heer Bosgra zeer erkentelijk voor zijn onvermoeibare inzet in de strijd tegen apartheid en kolonialisme. Zijn werk vormde de basis van en is nog steeds een grote inspiratie voor het huidige werk van ActionAid, waar het aanpakken van ongelijkheid en onrechtvaardigheid centraal staat.

Sietse Bosgra bij de aankomst op Schiphol van Oliver Tambo (midden), voorzitter van het Afrikaans Nationaal Congres, met rechts Grace Colemen, de Ghanese ambassadrice.
Hierboven Sietse Bosgra (links) bij de aankomst op Schiphol van Oliver Tambo (midden), voorzitter van het Afrikaans Nationaal Congres, samen met Grace Colemen (rechts), de Ghanese ambassadrice.

De heer Bosgra is 8 januari 2023 overleden op 87-jarige leeftijd. Onze gedachten en medeleven gaan uit naar alle nabestaanden.