Home - Actueel - Noodhulp - Situatie in Syrië verergert dagelijks

Situatie in Syrië verergert dagelijks

Sinds de aardbeving vorige maandag zijn onze partners hard aan het werk in Syrië en Turkije om steun te bieden. Vooral reddingsteams in Syrië hebben het momenteel zwaar. Een combinatie van door puin geblokkeerde wegen, een al onstabiele situatie en een groot aantal mensen die al door conflict ontheemd waren zorgt voor beperkte middelen.

ActionAid zet samen met andere organisaties en de internationale gemeenschap druk om meer middelen naar de getroffen gebieden in Syrië te krijgen. Internationale hulp komt echter maar langzaam op gang, terwijl onze lokale partners daar zien hoe de situatie elke dag verslechterd.

Zondag vertelde Racha Nasreddine, regionale directeur van de Arabische regio bij ActionAid: “Lokale reddingswerkers in het noordwesten van Syrië opereren nog steeds in hun eentje, met beperkte lokale middelen. Obstakels die de internationale reactie vertragen kosten de levens van vele onschuldige levens die anders gespaard zouden kunnen worden.”

Meer dan 35.000 mensen zijn sinds vorige maandag overleden in Syrië en Turkije. Wij vrezen dat dit aantal nog zal verdubbelen. Onze mensen werken in bittere koude omstandigheden om mensen te helpen met onderdak, eten, bescherming en psychologische ondersteuning. Er is urgent behoefte aan o.a. babymelk en veilige plekken voor vrouwen en meisjes die risico lopen op geweld.

Hierboven praat Ayat Badawi, een vrijwilliger voor onze lokale partner Violet, over wat er momenteel gedaan wordt om kinderen te ondersteunen in deze moeilijke tijd. Duizenden kinderen zijn gescheiden van hun ouders door de aardbeving, of hebben hun ouders zelfs helemaal verloren. Jouw steun is essentieel om vrouwen en kinderen veiligheid te kunnen bieden.

Doneer nu aan ons noodfonds voor de aardbeving