Home - Actueel - Ongelijkheid - Na tweede aardbeving is hulp nog dringender

Na tweede aardbeving is hulp nog dringender

Net toen iedereen in de getroffen gebieden in Turkije en Syrië hun leven weer kon beginnen recht te zetten, kwam gisteren een aardbeving van 6.4 de rust verstoren. Het centrum van deze aardbeving bevond zich in de Hatay provincie, maar de effecten waren veel breder te voelen. Ondertussen hebben minstens zes mensen in Turkije en drie in Syrië erdoor het leven verloren en zijn meer dan 500 verwond.

Bovenop de eerdere aardbeving en de oorlog in Syrië gaat het hierbij dus om een ramp op een ramp bovenop een crisis. “Het is hartverscheurend dat dezelfde gemeenschappen die op de frontlinie stonden van de verwoestende aardbeving eerder deze maand nu weer een catastrofe meemaken,” zei Racha Nasreddine, regionale directeur van de Arabische regio bij ActionAid. “Vrouwen en meisjes, dikwijls het hardst getroffen bij aardbevingen, zullen ook van deze nieuwe ramp het meest de dupe zijn.”

 

Partnerorganisatie Violet hard aan het werk

Onze gedachten zijn natuurlijk bij de families die getroffen zijn. Ze zijn echter ook bij onze lokale partner Violet, die al bergen werk hebben verricht en wiens mensen nu opnieuw hard door trauma heen werken. Omar Derbas, medewerker bij Violet, zei: “De mensen hier zijn enorm bang, net zoals na de eerste aardbeving. De levens van al eerder ontheemde mensen zijn in direct gevaar. Zij zoeken een veilige plek, weg van de ravage. Het is verwacht dat tijdelijk onderdak heel snel overvol zal komen te zitten.”

Jouw steun is hard nodig!

Doneer nu

Met snel stijgende voedselprijzen, een beperkte aanvoer aan tenten en nog steeds beperkingen aan de hulp die in Syrië de mensen die het nodig hebben kan bereiken, heeft onze lokale partner alle steun nodig die het kan krijgen. Bedankt aan iedereen die ondertussen zo gul geweest is om te doneren aan de mensen in Syrië en Turkije! Onze partners blijven hard aan het werk om voedsel en kleding uit te delen en meer veilige plekken voor vrouwen en kinderen te realiseren.

Kinderen spelen met ballonnen in Noordwest Syrie. Vrijwilligers van Violet hebben ze tassen gegeven en houden ze bezig.