Home - Actueel - Feministisch leiderschap - Feministische zomertips

Feministische zomertips

Dit artikel is geschreven voor de nieuwsbrief Feministisch Leiderschap van juni over zelfbewustzijn. Deze ook ontvangen? Meld je hier aan. 

Zelfbewust worden is niet altijd eenvoudig. Het vergt tijd, energie en soms ook geld. Daarom kan het fijn zijn om te leren van anderen, zodat we het wiel niet elke keer weer opnieuw hoeven uit te vinden. Om je met een flinke dosis inspiratie de zomer in te laten gaan, hebben we vijf feministische zomertips voor je op een rijtje gezet!

Podcast: Wat ik vandaag weet

Marya Louise, Myrthe van der Wolf en Barbara Wesseling Lefering maken samen deze wekelijkse podcast. Ze noemen het zelf “een soort groepstherapie, maar dan met vrienden”. Ze praten over de moeilijke dingen in het leven, reflecteren op geleerde lessen en bespreken met humor en bevlogenheid de momenten die het leven de moeite waard maken. Er staan al 27 afleveringen online, dus genoeg luisterplezier voor deze zomer! 

De podcast is gratis te beluisteren via diverse kanalen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mayra | Self-Love Feeder (@mayralouise)

Boek: Durf te leiden – Brene Brown

Brene Brown is toonaangevend op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zelfreflectie en kwetsbaarheid. Ze heeft de afgelopen twintig jaar onderzoek gedaan naar de emoties en ervaringen die betekenis geven aan ons leven. Daarnaast werkte ze nauw samen met leiders en cultuurveranderaars over de hele wereld. Haar boek Durf te leiden: de kracht van kwetsbaarheid voor moedige leiders gaat over echt leiderschap; hoe kunnen we vanuit het hart en vol moed leiderschap in de praktijk brengen? Met een combinatie van onderzoeksresultaten, persoonlijke verhalen en voorbeelden beantwoordt ze deze vraag. 

Documentaire: The Feminist on Cellblock Y

Deze documentaire volgt Richard Edmond Vargas, een gevangene in Californië. Hij geeft medegevangenen trainingen over het patriarchaat en de impact die deze onzichtbare macht heeft gehad op hun zelfbeeld. Het gevangenissysteem in de VS zorgt dat veel mannen slechter uit de gevangenis komen dan hoe ze erin zijn gegaan. Vargas probeert die negatieve cirkel te doorbreken, door ruimtes te creëren waar zelfreflectie en de impact van ‘toxic masculinity’ centraal staan.

Podcast: Diary of a CEO

Steven Bartlett is één van de Dragons in de Britse versie van het populaire TV-programma Dragons Den, waar ondernemers hun bedrijf pitchen en zoeken naar investeerders. In de podcast serie Diary of a CEO gaat Bartlett in gesprek met invloedrijke personen, denkers en experts over de hoe we het leven kunnen inrichten zodat we er meer plezier, succes en voldoening uit kunnen halen. Wat volgen zijn openhartige, waardevolle en soms kwetsbare gesprekken die de luisteraar aan het denken zetten. 

De podcast is te beluisteren via diverse podcast kanalen en te bekijken op YouTube. 

Boek: Alles over wie ik ben – Stine Jensen

De van oorsprong Deense Stine Jensen is niet meer weg te denken uit het Nederlandse filosofische landschap. Haar stijl kenmerkt zich door toegankelijkheid. Ze weet feilloos moeilijke onderwerpen te vertalen naar pakkende boeken voor alle leeftijden. Het boek Alles over wie ik ben heeft dan ook prachtige illustraties om de moeilijke vragen die komen kijken bij de zoektocht naar jezelf inzichtelijk te maken. Ze gaat in op vragen als: hoe weet je nou wie je bent? Ligt je karakter al vast bij je geboorte of bepaalt je omgeving wat of wie je bent en wordt? En als iedereen uniek is, waarom willen we dan toch zo graag ergens bij horen?

 

We hopen dat je met deze feministische zomertips het warme weer gaat overleven. Wil je na de zomer de eerstvolgende nieuwsbrief over feministisch leiderschap niet missen? Meld je dan nu aan!

  • Training Feministisch Leiderschap

  • 10 feministische leiderschapsprincipes