Home - Actueel - Noodhulp - Humanitaire corridor voor hulp aan Gaza cruciaal

Humanitaire corridor voor hulp aan Gaza cruciaal

Het geweld in Gaza blijft escaleren. Als gevolg zijn twee miljoen mensen in acute crisis, zonder toegang tot eten, brandstof, elektriciteit en zelfs water. De enige elektriciteitscentrale in het gebied werkt sinds kort niet meer. Dit heeft niet alleen gevolgen voor huishoudens, maar ook voor de ziekenhuizen die daar al sinds het begin van dit nieuwe conflict meer doen dan ze aankunnen.

“We zijn diep bedroefd door de zich ontvouwende humanitaire situatie in Gaza en roepen op tot de zo snel mogelijke creatie van VN humanitaire corridors om hulp bij de wanhopende bevolking te krijgen, en vooral ook bij vrouwen en kinderen,” pleit Arthur Larok, secretaris generaal van ActionAid International.

 
Credit: NurPhoto / Getty

“De huidige nijpende situatie hebben we nog nooit meegemaakt in al ons humanitaire werk,” voegt Amjad Al-Shawa van het Palestijnse NGO Netwerk in Gaza toe. “Wat daar momenteel gebeurt zijn continue bombardementen en blokkades van voedsel, water, medicijnen, brandstof en elektriciteit. Ziekenhuizen liggen vol patiënten en gewonden in gevaar zonder toegang tot basisbenodigdheden. Ziekenhuismedewerkers en ambulances zijn doelwitten voor geweld. En meer dan 263.000 mensen zijn hun huis verloren.”

Dit kan zo niet langer. Onze collega’s bij ActionAid Palestina proberen alle hulp te bieden die ze kunnen, maar ook zij hebben hun grenzen. Toegang tot het gebied voor essentiële hulp is nu nodig.

Steun ons werk in Gaza

Doneer nu