Home - Actueel - Duurzame aarde - Klimaatverandering - Directeur ActionAid Ethiopië in Nederland: van de Klimaatmars naar Afrikadag

Directeur ActionAid Ethiopië in Nederland: van de Klimaatmars naar Afrikadag

In november was Tinebeb Berhane, directeur van ActionAid Ethiopië, op bezoek in Nederland om haar ervaringen met de klimaatcrisis persoonlijk te kunnen delen.

Klimaatmars

Zij begon haar bezoek met een speech bij de Klimaatmars op 12 november, waarbij 85.000 mensen haar hoorden vertellen over het leed dat mensen in het mondiale Zuiden nu al ondervinden door de Klimaatcrisis. Op onze Instagram kan je hier meer over lezen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ActionAid Nederland (@actionaid_nl)

Het Mondiale Klimaatdebat

Op 16 november organiseerden wij samen met Pakhuis de Zwijger, Both Ends, CARE Nederland, Save the Children, Simavi en WECF een verkiezingsdebat in het teken van de internationale klimaatcrisis. Negen kandidaat-kamerleden gingen in debat over landbouw, fossiele brandstoffen en het klimaatschadefonds. Elke ronde werd ingeleid door een expert. Tinebeb gaf een pleidooi voor een goed gevuld klimaatschadefonds, wat je hieronder terug kan kijken:

Accepteer cookies

 

Afrikadag 2023

Als laatste was Tinebeb Berhane te horen in twee panels op de Afrikadag, georganiseerd door Foundation Max van der Stoel.

Tinebeb Berhane aan het woord op het podium van Pakhuis de Zwijger. Je ziet groot boven haar en haar mede panelleden hun naam en foto op het scherm. Links van Tinebeb zit Didier Rwema, van Buitenlandse Zaken. Rechts van haar zit Georgina Kwakye, van Pimp My Village. En verder rechts zit de moderator (en geweldig afdelingshoofd van ActionAid Nederland) Sophie Kwizera in een prachtige gele jurk. Vooraan de foto zie je een volle zaal met mensen die aandachtig luisteren naar Tinebeb.

Een tour in vogelvlucht waarbij Tinebeb veel belangrijke gesprekken heeft kunnen voeren om de urgentie van onze huidige crisis thuis te brengen.