Home - Actueel - Vrouwenrechten - Tips voor Internationale Vrouwendag

Tips voor Internationale Vrouwendag

Morgen is het Internationale Vrouwendag. Een dag om stil te staan bij de verre weg die we nog te gaan hebben voordat gendergelijkheid een feit is. Zo heeft de VN bijvoorbeeld een artikel geschreven met de 11 grootste hindernissen die gelijkheid nog in de weg staan, van een gebrek aan vrouwen in leiderschapsposities tot de 245 miljoen vrouwen die elk jaar nog steeds huiselijk geweld ervaren.

Het is echter ook een dag om samen te komen en naast problemen ook oplossingen en overwinningen met elkaar te delen. Om dit makkelijker te maken hebben we hier een lijst met een aantal van de grote events, online en offline, die de komende dagen rond Internationale Vrouwendag plaats zullen vinden.

 

Laat je inspireren deze Internationale Vrouwendag:

Femtopia in Pakhuis de Zwijger

Voor wie in Amsterdam is, kan morgen vanaf 19:45 uur terecht in Pakhuis de Zwijger. Daar wordt het hele pand weer overgenomen door Femtopia. Meer informatie vind je via hier.

Lezingen bij o.a. Radboud en Universiteit Utrecht

Veel universiteiten zullen morgen een speciale lezing houden. Voor wie in Nijmegen of Utrecht is, kan de hele dag terecht bij panelgesprekken over bijv. academische vrijheid en AI.

HER Film Festival

Voor wie graag online inspiratie opdoet presenteren Simavi en Cinetree van 8 t/m 17 maart het HER Film Festival. Kijk gratis online naar een selectie films rond het thema: Connecting women worldwide.

Feminist March

Loop je met ons mee? Ook dit jaar vindt de Feminist March weer plaats, dit keer op zondag 10 maart. Vanaf 18:30 uur verzamelen wij ons bij de ingang van de Nieuwe Kerk met ons blok Feministen voor Klimaatrechtvaardigheid. Meer informatie vind je via deze link.

Feminist Future Festival

Naast de welbekende Feminist March organiseert de organisatie achter de March dit jaar voor het eerst een Feminist Future Festival. Je kan op zondag de hele dag rondlopen in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Amsterdam, om inspiratie op te doen. Het hele festival is gratis, je moet je alleen wel inschrijven als je bij bepaalde workshops wilt aanschuiven.