Home - Actueel - Agenda

Agenda

Op 9 september 2016 trok een fietskaravaan van publiek, politici en tax experts langs ‘belastingontwijkings hotspots’ in Amsterdam. Foto: ActionAid

Aankomende evenementen

Helaas, er zijn op dit moment geen aankomende evenementen. Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe evenementen >>

Eerdere evenementen

 • Women's March 2020

  Op 8 maart gingen we weer de straat op voor vrouwenrechten. We liepen mee voor alle vrouwen die te maken krijgen met klimaatverandering, landroof, uitsluiting en andere schendingen van hun rechten.

 • Women's Rights Challenge

  Tijdens de allereerste editie van ActionAid’s Women’s Rights Challenge hebben zo’n 670 deelnemers zich 35 dagen lang in het zweet gewerkt om op de laatste dag 35 push-ups te doen. Dat hebben we op maandagavond 4 november om 19.00 uur samen gedaan, live via Instagram.

 • Speakertour met activisten

  Van 14 tot 18 oktober vonden de onderhandelingen voor de UN Treaty on Business and Human Rights plaats. ActionAid was erbij, samen met mensenrechtenactivisten uit Zambia, Zuid-Afrika en Guatemala. Voorafgaand vroegen we alvast aandacht voor dit belangrijke verdrag met een speakerstour van Groningen tot Limburg.

 • 3 juni: Examining Power, Fighting for Justice

  Een boeiende interactieve 'power walk' waarbij je even in de schoenen kon staan van dappere mensenrechtenverdedigers, de power struggles kon ervaren die zij meemaken en de oplossingen kon ontdekken.

 • Zaterdag 13 april: Afrikadag 2019

  Op zaterdag 13 april vond de Afrikadag 2019 plaats in het prachtige Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Het thema van dit jaar was “Migration: African Perspectives”. Ook ActionAid was er weer bij – dit jaar om 2 workshops te hosten.

 • Women's March 2019

  Twee jaar nadat meer dan twintigduizend mensen de straat op gingen voor vrouwenrechten, werd er zaterdag 9 maart 2019 opnieuw een Women’s March gehouden in Amsterdam. ActionAid was erbij als institutionele partner.

 • De grondstoffenparadox bij Pakhuis de Zwijger

  Door de toenemende vraag naar schaarse en kostbare metalen, wordt er steeds meer naar nieuwe opties gezocht. Maar mijnbouw gaat helaas vaak gepaard met grote risico’s voor mens en milieu. Wat is er nodig voor een echt groene energietransitie met verantwoordelijk gebruik van grondstoffen? Onze collega Sophie sprak hierover op 27 februari bij Pakhuis de Zwijger.

 • Event: Eerlijke landrechten voor vrouwen

  Op de avond van 14 december kon je verhalen horen van vrouwen die betrokken zijn bij grassroots initiatieven voor betere landrechten voor vrouwen – van Nederland tot Malawi.

 • Pop-up Craftivism

  Tijdens de #16DaysofActivism kwamen we in actie om geweld tegen vrouwen op de werkvloer te stoppen. Op 8 december riepen we samen met jullie in Utrecht op om een einde te maken aan (seksueel) geweld en intimidatie op de werkvloer.

 • De exclusieve filmvertoning van Sir!

  Op 19 november vertoonden wij de film Sir aan onze campaigners en bespraken we onze vrouwenrechtencampagne met hen.

 • Congres: Hulp en Handel in Perspectief

  Onze collega Maria sprak op 16 oktober op het congres van Vice Versa over samenwerking voor een betere ontwikkelingsimpact.

 • De Wereldwijven - Symposium 2018

  Op 5 oktober was ActionAid een van de sprekers tijdens het allereerste Wereldwijven Symposium.

Pagina aangepast op 24 september 2020