Home - Ons werk - Thema’s - Duurzame aarde

Duurzame aarde

Studenten uit Kombolcha, Ethiopiƫ lopen naar huis. ActionAid steunde 7.000 mensen in het gebied met zaden, vee en landbouwtraining. Foto: Gonzalo Guajardo/ActionAid
De ingrijpende gevolgen van menselijk leven en handelen op de aarde worden steeds zichtbaarder. Wereldwijd is er een enorme run op vruchtbaar land, worden natuurlijke hulpbronnen uitgeput en is klimaatverandering een ernstige bedreiging voor onze aarde. Met name in ontwikkelingslanden betalen mensen hiervoor een hoge prijs.

ActionAid wil dat voedsel eerlijker en duurzamer wordt verbouwd. Daarom komen we in actie tegen landroof, wapenen we mensen tegen klimaatverandering en steunen wij boerinnen in ontwikkelingslanden. Daarnaast zetten we ons in voor een eerlijk gebruik van grondstoffen en de winning daarvan, zodat dit niet langer gepaard gaat met conflict, armoede en vervuiling.

 

Corona noodoproep

Tijdens de ebolacrisis bood ActionAid noodhulp. Ook nu tijdens de coronacrisis doen we dat.

De coronacrisis treft miljoenen mensen en zorgt nu al voor schrijnende situaties in grote delen van de wereld. Steun voor vrouwen en hun gemeenschappen is hard nodig.

Help mee >>

Pagina aangepast op 24 september 2019