Home - Ons werk - Thema’s - Duurzame aarde

Duurzame aarde

Studenten uit Kombolcha, Ethiopië lopen naar huis. ActionAid steunde 7.000 mensen in het gebied met zaden, vee en landbouwtraining. Foto: Gonzalo Guajardo/ActionAid
De ingrijpende gevolgen van menselijk leven en handelen op de aarde worden steeds zichtbaarder. Wereldwijd is er een enorme run op vruchtbaar land, worden natuurlijke hulpbronnen uitgeput en is klimaatverandering een ernstige bedreiging voor onze aarde. Met name in ontwikkelingslanden betalen mensen hiervoor een hoge prijs.

ActionAid wil dat voedsel eerlijker en duurzamer wordt verbouwd. Daarom komen we in actie tegen landroof, wapenen we mensen tegen klimaatverandering en steunen wij boerinnen in ontwikkelingslanden. Daarnaast zetten we ons in voor een eerlijk gebruik van grondstoffen en de winning daarvan, zodat dit niet langer gepaard gaat met conflict, armoede en vervuiling.

 

Doe mee met de Women's Rights Challenge!

Wereldwijd krijgt 35 procent van de vrouwen te maken met geweld. Maak je net als Geraldine Kemper en vele anderen sterk voor vrouwenrechten en doe mee met de Women’s Rights Challenge. Vanaf 1 oktober werken we in 35 dagen toe naar 35 push-ups.

Wereldwijd krijgt 35% van de vrouwen te maken met geweld. Dit moet stoppen! Meld je aan voor de challenge en maak je letterlijk sterk voor vrouwenrechten.

Meld je aan >>

Pagina aangepast op 26 maart 2019