Home - Actueel - Ongelijkheid - Nieuwe ontwikkelingsnota onder loep

Nieuwe ontwikkelingsnota onder loep

Maatschappelijke organisaties, kennisinstituten en het bedrijfsleven hadden via een internetconsultatie de mogelijkheid om de minister te laten hoe het nieuwe Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerkingsbeleid er volgens hen uit moest zien.

Maar liefst 176 keer werd er gereageerd op de consultatie. Wij vergeleken alle inputs met de uiteindelijke nota buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking genaamd “Investeren in perspectief”.

Overduidelijk staat Nederland centraal in het nieuwe handel en ontwikkelingssamenwerkingsbeleid, zowel bij de input uit de internetconsultatie als in de nieuwe nota van de minister. Verder zijn de verschillende stakeholders het met de minister eens dat vrouwen een belangrijke plek verdienen in het beleid. Vrouwen worden door beide vaak genoemd. Opmerkelijk is dat de minister veel nadruk legt op het tegengaan van migratie. De woorden migratie en vluchtelingen komen dan ook vaker voor dan ontwikkeling, armoede en ongelijkheid. Toch wel frappant voor een nota over ontwikkelingssamenwerking…

Word cloud internetconsultatie:                                                 Word cloud nota:

              

Hieronder zie je in 1 oogopslag wat ActionAid aan de minister suggereerde. Ben je geïnteresseerd in het hele verhaal, lees dan onze blog Investeren in wiens perspectief?

 

Hoe hebben we dit aangepakt? We hebben alle consultatie inputs in een document gezet (de Engelse stukken hebben we door de online vertalen gegooid). Tussenwoorden en werkwoorden hebben we eruit gefilterd. Uit beide documenten zie je de meest voorkomende woorden (minimaal 18 keer) .

Lees hier meer over de beleidsnota

Klik hier!