Home - Actueel - Noodhulp - Hongersnood - Hongersnood in Afrika

Hongersnood in Afrika

Bijna 12 miljoen mensen in Somalië, Somaliland, Ethiopië en Kenia verkeren momenteel in ernstige hongersnood. Oogsten zijn opnieuw mislukt door de droogte aangejaagd door El Niño, met een humanitaire ramp als gevolg. Alleen al in Ethiopië zijn meer dan 3 miljoen mensen ondervoed.
ActionAid verleent noodhulp tijdens de droogte in Oost-Afrika

Nimo (35) uit Somaliland vreest voor het leven van haar kinderen. Ze liet een peuter van twee achter bij verre vrienden, bakerde haar zes maanden oude baby in, en ging samen met haar zoontje van vier op zoek naar water voor haar vee. Acht dagen lang kwam ze niets anders tegen dan een spoor van de karkassen van runderen, geiten en kamelen – de ruggegraat van economie van Somaliland. “Ik geef borstvoeding aan mijn baby, maar ik heb onvoldoende melk omdat ik niet genoeg te eten heb.”

Dit doet ActionAid

  • In Somaliland zorgt ActionAid voor directe hulp, zoals het opzetten van waterpunten en de distributie van voedsel en water. Daarnaast trainen we vrouwen de noodactie te leiden, zodat de hulp op de juiste plek terechtkomt.
  • In Kenia helpen we bij herstel van waterbronnen en zorgen we ervoor dat het voedsel terechtkomt bij de meest kwetsbare gezinnen.
  • In Ethiopië is de hulp opgeschaald en werken we aan een langetermijnplan voor de gebieden die door droogte zijn getroffen.

Naast directe hulp kijkt ActionAid ook altijd hoe een nieuwe ramp in de toekomst kan worden voorkomen. Lees meer >>

Onze lokale partners doen wat ze kunnen, maar de middelen zijn beperkt. Zonder internationale steun en bijdragen van donateurs dreigt een humanitaire ramp. Help mee!

Geef om mensen in nood

Word donateur