Home - Actueel - Mensenrechten - Resist, Engage, Change: Women-Led Lobby & Advocacy For Improved Corporate Conduct

Resist, Engage, Change: Women-Led Lobby & Advocacy For Improved Corporate Conduct

De afgelopen vijf jaar zijn vrouwen en hun gemeenschappen in Afrika en Azië opgestaan voor hun rechten onder het Fair, Green and Global (FGG) programma. Ze kwamen succesvol in actie tegen mensenrechtenschendingen zoals landroof en vervuiling door multinationals. Bijvoorbeeld in Kaweri, Oeganda, waar duizenden mensen van hun land af moesten en in diepe armoede terechtkwamen door de komst van een buitenlandse koffie-plantage. Na een juridische strijd kreeg de gemeenschap na 20(!) jaar eindelijk gerechtigheid. Hoe ze dat gedaan hebben kan je lezen in het rapport ‘Resist, Engage, Change: Women-Led Lobby & Advocacy For Improved Corporate Conduct’.

Het rapport laat zien dat wanneer vrouwen en gemeenschappen het heft in eigen hand nemen, er grote stappen gemaakt worden richting eerlijk zakendoen en het waarborgen van mensenrechten. Het volledige rapport is hier te lezen.

Liever een snel overzicht? Hier kan je de executive summary en policy recommendations lezen.

Op zoek naar een specifiek land? Lees meer over:
BangladeshCambodjaKeniaMozambiqueNederlandOegandaZambiaZimbabwe