Projectoverzicht

ActionAid heeft een uitgebreid portfolio van projecten. Hieronder staan de projecten met de hoogste prioriteit die nog een financieringstekort hebben.
 • Noodhulp in de Hoorn van Afrika

  Op dit moment voltrekt zich in het oosten van Afrika één van de ergste humanitaire crises sinds de Tweede Wereldoorlog. ActionAid werkt al jaren in dit gebied en strijdt samen met lokale partners en organisaties tegen de hongersnood om nog meer slachtoffers te voorkomen. We werken hierbij samen met vrouwen uit de gemeenschappen.

  Lees meer
 • Beter onderwijs door eerlijke belasting

  Met dit project verbeteren we het onderwijs in o.a. Malawi, Nepal en Tanzania. We richten ons op kinderen, ouders en schoolbesturen in 144 scholen. Niet door lesmateriaal te kopen of leraren te betalen, maar door gemeenschappen te trainen zélf actie te voeren voor extra investeringen van de overheid.

  Lees meer
 • Landbouwtrainingen in Liberia

  Met dit project investeert ActionAid in de belangrijkste motor van de Liberiaanse economie: de landbouw. Met steun van de Turing Foundation trainen we ondernemende jonge boeren in duurzame, klimaatbestendige landbouwtechnieken. Pilots in andere gebieden waren zeer succesvol: een vergroting van de oogst en stijging van het jeugdinkomen. Bovendien investeren de jonge boeren een deel van de winst weer terug in het project.

  Lees meer
 • Veiligheid en voorzieningen in Brazilië

  Met dit project zorgt ActionAid voor betere publieke voorzieningen in Recife, één van de armste sloppenwijken in Brazilië. Met steun van OAK Foundation en het Bernard van Leer fonds trainen we een netwerk van burgers dat opkomt voor verbeteringen van openbare diensten zoals onderwijs, gezondheidszorg, openbaar vervoer, straten en riolering. Veiligheid en kansen voor moeders en kinderen heeft daarbij onze prioriteit.

  Lees meer

Meer weten over de mogelijkheden?

Arelys de Yanez is senior programmamedewerker en relatiemanager bij ActionAid. Geboren in Venezuela, werkte ze 20 jaar in de non-profitsector. Sinds 17 jaar woont en werkt Arelys met haar gezin in Nederland. Ze werkte onder andere als programmamedewerker voor Plan Nederland en Oxfam Novib. Binnen ActionAid werkt Arelys op verschillende programma’s met betrekking tot vrouwenrechten. Daarnaast onderhoudt ze de relaties met verschillende fondsen en is ze aanspreekpunt op het gebied van partnerschappen.

Neem contact op met Arelys

Senior Programmamedewerker

020-5206210

arelys.deyanez@actionaid.org