Home - Doe mee - Word donateur - Wereldvrouwen

STEUN STERKE WERELDVROUWEN

Gelijke rechten voor vrouwen en meisjes zijn nog lang niet vanzelfsprekend. Miljoenen van hen worden achtergesteld of worden onderdrukt, simpelweg omdat ze vrouw zijn. ActionAid wil gelijke behandeling en bescherming van vrouwen. Vrouwen zijn een katalysator voor verandering en bovendien een drijvende kracht in het terugdringen van honger en armoede. Lees hieronder over onze wereldvrouwen!

Ondernemer >

Gete: Ondernemer in Ethiopië

Gete Haile is voorzitter van een spaar- en leencoöperatie in Ethiopië. Na deelname aan een training van ActionAid en het ontvangen van een kleine lening, kocht ze twee koeien. Inmiddels is deze investering uitgegroeid tot een bloeiende onderneming. Gete heeft nu zes koeien die samen 35 liter per dag produceren.  Slim sparen en investeren heeft ervoor gezorgd dat ze nu haar 12 kinderen naar school kan sturen én de coöperatie in stand kan houden!

Steun vrouwen zoals Gete

Leider >

Shilpy: Powervrouw in de kledingindustrie van Bangladesh

Shilpy werkt al sinds haar twaalfde in de kledingindustrie in Bangladesh. In de fabriek werkte ze onder barre omstandigheden, maar dankzij een training in één van ActionAid’s Rights Cafés groeide ze uit tot leider van de vrouwen in de fabriek. Als leider maakt Shilpy haar vrouwelijke collega’s bewust van hun rechten en motiveert ze hen om deel te nemen aan vreedzame protestacties. Samen pakken ze onrecht aan!

Steun vrouwen zoals Shilpy

Actievoerder >

Ninive: Activist voor veilige steden in Brazilië

Ninive (22) woont in de sloppenwijk Heliópolis in São Paulo, Brazilië. Met behulp van ActionAid voerde ze samen met andere vrouwen actie voor straatverlichting. Nu is de wijk, als eerste van de stad, geheel verlicht en voelen de vrouwen zich veel veiliger. Ze kunnen ze met een gerust hart naar werk of school gaan!

Steun vrouwen zoals Ninive

Aanpakker >

Luijah: Leider bij noodacties in Kenia

Luijah uit Kenia coördineert ActionAid’s Food for Assets-programma, dat ongeveer 1800 gezinnen hielp tijdens de aanhoudende droogte in Oost-Afrika. “Het voelt goed om coördinator in mijn gemeenschap te zijn!” zegt Luijah. “Ik zie veel positieve veranderingen. Door dit programma krijgen vrouwen meer aanzien binnen hun gezin en de gemeenschap. Zij beslissen nu over het voedsel. Ze voelen zich sterker en beter in staat om voor hun gezin te zorgen. Voor kinderen betekent dit meer stabiliteit en onderwijs.”

Steun vrouwen zoals Luijah

Ben jij ook een wereldvrouw?

Sluit je aan >>

Om deze video te bekijken moeten de marketing-cookies geaccepteerd zijn.

Cookie-instellingen beheren

 

Een sterke positie voor vrouwen betekent minder armoede

Vrouwenrechten vormen een zeer belangrijk onderdeel van ActionAid’s werk. Er is geen land ter wereld waar vrouwen niet worden achtergesteld. ActionAid vindt het onacceptabel dat de rechten van de helft van de wereldbevolking systematisch worden ondermijnd. Niet alleen omdat dat hun basisrecht is als mens, maar ook omdat er een sterk verband is tussen armoede en ongelijkheid en de uitsluiting van vrouwen. Lees meer over het belang van vrouwenrechten >>

Dit doet ActionAid

Sluit je aan bij de beweging!

Draag je betrokkenheid uit met een donatie, met de opbrengst kunnen vrouwen overal ter wereld beter opkomen voor hun rechten.

Pagina aangepast op 16 juli 2019