Home - Actueel - Geen categorie - ActionAid in actie: 2018!

ActionAid in actie: 2018!

Trots kijken we terug op 2018. Samen met onze supporters konden wij ons inzetten voor een gelijke wereld voor iedereen, bedankt voor jullie steun! Bekijk hieronder een klein overzicht van wat we dit jaar allemaal gedaan hebben:
In Rwanda ondersteunen wij vrouwen om op te komen voor hun rechten.
In o.a. Rwanda komen we door middel van het POWER-project in actie voor vrouwenrechten. © Jane Lennon/ActionAid
 • Begin dit jaar vroegen we aandacht voor de grondstoffen in windmolens, die vaak gepaard gaan met  mensenrechtenschendingen en milieuschade. Het rapport werd breed door de media opgepikt.
 • ActionAid Oeganda kreeg te maken met een politie-inval. Dankzij protesten en de steun van de ActionAid-federatie werden de bevroren bankrekeningen begin dit jaar weer vrijgegeven.
 • Ook waren we aanwezig bij de VN in New York om ons sterk te maken voor vrouwenrechten. Als enige maatschappelijke organisatie was ActionAid gevraagd voor deelname aan de Nederlandse delegatie – een bijzondere eer!
 • In Den Haag lobbyde ActionAid intensief voor meer aandacht voor vrouwenrechten in de beleidsnota voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. En met succes!
 • Een ander Haags succes was het behoud van de dividendbelasting. Onze petitie leverde meer dan 50.000 handtekeningen op en de afschaffing is inmiddels van de baan!
 • Tijdens de Spindle Awards vielen ActionAid’s ‘womanitarians’ voor de zoveelste keer in de prijzen. Dit keer werd onze aanpak van noodhulp uitgeroepen tot het meest innovatieve project in de sector.
 • Onze womanitarians kwamen direct in actie bij noodsituaties. Zo hielpen we na overstromingen in India 10.000 mensen en na aardbevingen en een tsunami in Indonesië 60.000 mensen met voedsel, water en onderdak.
 • Ondertussen was ActionAid ook aanwezig bij de VN-klimaatonderhandelingen om preventie van natuurrampen aan te kaarten.
 • Later dit jaar vroegen we aandacht voor een belangrijk project dat zich richt op onderwijs voor jonge kinderen in Ethiopië. Mede dankzij onze donateurs krijgen 480 kinderen een vliegende start – hét recept om uit de vicieuze cirkel van armoede te ontsnappen!
 • Samen met 16 influencers en onze eigen campaigners kwamen we in actie voor de #16DaysOfActivism om geweld tegen vrouwen te stoppen.
 • Super nieuws vanuit Haïti! 8 jaar geleden werden bijna 4.000 boeren verstoten van hun land. Nú, na jarenlange onderhandelingen voor eerlijke compensatie, krijgen ze o.a. land, training & ondersteuning voor micro-enterprises voor vrouwen & kwetsbare groepen.

Wij kijken uit naar een veelbelovend 2019!