Home - Actueel - Nieuws - Geef gerust aan een Erkend Goed Doel

Geef gerust aan een Erkend Goed Doel

ActionAid is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet u zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld, zorgvuldig omgaan met iedere euro en verantwoording afleggen.
 

De kwaliteitseisen worden opgesteld door een onafhankelijke commissie. Toezichthouder CBF controleert of we aan de eisen voldoen. Zij checken ons ieder jaar en eens in de drie jaar worden we uitgebreid getoetst. Zo bouwen we samen aan een professionele en transparante sector waar u als donateur gerust aan kunt geven.

Succesvolle toetsing

ActionAid heeft opnieuw de jaarlijkse toetsing succesvol doorlopen. De jaarlijkse toetsing is een quickscan waarmee het CBF vaststelt of goede doelen nog steeds voldoen aan de erkenningsregeling. Hiervoor beoordeelden zij onze ingevulde toetsingsvragen, jaarverslag en jaarrekening. Ook bekeken ze onze website en online jaarverslag om zo tot de conclusie te komen dat we voldoen aan de normen van de erkenningsregeling. We zijn er trots op dat ActionAid een Erkend Goed doel is en blijft.

Geef gerust aan Erkende Goede Doelen

We zijn inmiddels met bijna 500 Erkende Goede Doelen. Samen vertegenwoordigen we ruim 80% van het geld dat de samenleving doneert aan maatschappelijke doelen. We zijn te herkennen aan het ‘Erkend Goed Doel’-logo. Dit nieuwe logo staat onderaan onze website.

Meer weten over de kwaliteitseisen en de controle door het CBF? Kijk op geefgerust.nl