Home - Doe mee - Campagnes - Vrouwen aan de frontlinie – Nieuwsbrief

Vrouwen aan de frontlinie maken het verschil!

Wil jij weten hoe vrouwen zoals Nihinlola levens redden? En waarom noodhulp met vrouwen in de leiding zo belangrijk én nodig is? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

  • We sturen je max. 3 keer per maand een nieuwsbrief met inspirerende acties en verhalen. Je ontvangt geen post of e-mails van derden, zie ons privacybeleid.
Wereldwijde crisissituaties stapelen zich op: oorlog in Oekraïne, conflict in Afghanistan en toenemende extreme honger in de Hoorn van Afrika. Vrouwen worden het hardst geraakt tijdens deze noodsituaties. Door de toenemende armoede en honger komen vrouwenrechten, veiligheid en het recht op onderwijs ernstig in het gedrang.

Vrouwen maken het verschil

Vrouwen zijn essentieel voor de oplossingen van crises en het bieden van noodhulp. Dit weet ActionAid uit jarenlange ervaring en samenwerking met lokale vrouwenorganisaties. Noodhulp geleid door vrouwen is niet alleen belangrijk voor het welzijn van lokale gemeenschappen, maar ook voor de positie van vrouwen in deze gemeenschappen.

Wil jij hier alles over weten? En wil je het verhaal lezen van Hibo, die in Somaliland levens red? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor de nieuwbsrief! »