Home - Actueel - Duurzame aarde - Klimaatverandering - Loop mee met Feministen voor Klimaatrechtvaardigheid!

Loop mee met Feministen voor Klimaatrechtvaardigheid bij de Klimaatmars!

Op 19 juni is het weer tijd voor de Klimaatmars! Dat is hard nodig, want de klok tikt voor het klimaat. Bedrijven en politici bewegen te langzaam naar oplossingen en hun blikveld is te eenzijdig. Hierdoor worden vrouwen en minderheden nog harder geraakt dan anderen door klimaatverandering. Intersectioneel feministische oplossingen zijn nu nodig!

“The climate crisis lacks a feminist perspective” – Jeanette Sequeira 

Daarom organiseert ActionAid samen met Women’s March Nederland het blok Feministen voor Klimaatrechtvaardigheid! Andere organisaties die meelopen zijn: Stem op een Vrouw, WO=MEN, WECF en Fossil Free Feminists. Wij staan voor eerlijke oplossingen, zoals klimaatfinanciering die door het mondiale Noorden als gift wordt gedistribueerd in het mondiale Zuiden, niet als lening. Ook willen we dat vrouwen en lokale gemeenschappen in het mondiale Zuiden vooraan staan in de rij om klimaatfinanciering te ontvangen.

Bovendien hebben vrouwen in het mondiale Zuiden al veel praktijkervaringen met het aanpassen aan en bedenken van oplossingen voor klimaatverandering. Daarom willen we dat ze nadrukkelijk onderdeel worden van beslissings- en oplossingsprocessen. We hebben feministisch leiderschap nodig, niet het patriarchale leiderschap dat ons de afgelopen decennia alleen maar verder richting de afgrond heeft geholpen.

Meld je dus nu aan om mee te lopen met Feministen voor Klimaatrechtvaardigheid!

Meld je nu aan!

© Nils Mollema/ActionAid